Als u van plan bent om op korte termijn een vloer te gaan verbouwen, is het van grote noodzaak om deze vloer te egaliseren. Voordat de desbetreffende vloer daadwerkelijk geëgaliseerd wordt, zal de vloer eerst egaliseer-klaar gemaakt moeten worden. Dit is een belangrijk onderdeel en wordt vaak vergeten in het kostenplaatje. De totale vloer egaliseren kosten worden hieronder beschreven, er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen het zelfstandig egaliseren en het uitbesteden van het egaliseren.

 

Voor een goedkope prijs direct uw vloer laten egaliseren?
Kies dan voor SchoofsprojectStoffering.nl

 

 

Zelfstandig egaliseren

Wanneer u ervoor kiest om zelfstandig te egaliseren, zijn er een aantal belangrijke aspecten waarna u moet kijken om het totale kostenplaatje te berekenen. Zoals hierboven al is beschreven, is het van grote noodzaak om de vloer egaliseer-klaar te maken en deze kosten moeten niet vergeten worden!

Vloer egaliseer-klaar maken

Wat de vloer egaliseer-klaar maken precies inhoud, leest u hier. Het komt er kort op neer dat er direct begonnen kan worden met het egaliseren en dat er geen problemen tijdens het egaliseren optreden. Zo is een voorbeeld hiervan het verwijderen van de oude vloerbedekking en het stofzuigen van de ondervloer. Afhankelijk van de ruimte neemt dit tijd in beslag, bij het egaliseren van een vloer op zelfstandige wijze is het natuurlijk belangrijk om het uurloon te vergelijken met een eventuele aannemer. Bereken dus hoelang u hiermee bezig zou zijn en vergelijk dit met erkende aannemers (bijvoorbeeld SchoofsProjectstoffering.nl)

Vloer daadwerkelijk egaliseren

De voornaamste kostenposten van het egaliseren van een vloer zijn als volgt:

  • Welke egaline koopt u?
  • De structuur van de ruimte?
  • Hoeveel vierkante meter is uw vloer?

 

Elke vloer is anders en het is dus niet zo makkelijk om eenzelfde prijs van een bepaalde oppervlakte te vergelijken met uw eigen vloer. Het heeft namelijk met veel verschillende aspecten te maken zoals hierboven beschreven.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw vloer die geëgaliseerd moet worden een bepaald soort egaline nodig heeft dat effectiever en beter is dan de egaline die is gebruikt bij de buurman. Dit betekent dat u alleen al op de vloer egaline kosten kan besparen, maar ook meer kosten kan maken als de egaline simpelweg duurder is. Ditzelfde geldt voor de primer.

De grootste kostenposten hebben te maken met de structuur van de ruimte en de oppervlakte van de vloer. U bent niet alleen langer bezig met een grote oppervlakte en/of lastige ruimte, maar u heeft ook simpelweg meer egaliseermortel nodig. Dit neemt dus tijd en geld met zich mee. Blijf dus altijd uw eigen uren goed berekenen aangezien hier veel mensen de fout mee ingaan.

Exacte prijzen, bij het egaliseren van een vloer op zelfstandige wijze, zijn dus moeilijk te geven aangezien deze door veel factoren beïnvloed worden. Om een ruwe schatting voor uzelf te maken, stel dan de volgende vragen:

  • Hoeveel liter egaliseermortel heb ik nodig?
  • Hoelang ben ik met het gehele project bezig?
  • Wat zijn de kosten van aannemers?
  • Liggen mijn kosten hoger of lager dan de kosten van een aannemer?

 

Overigens is het zeker een pre als u al enige kluservaringen heeft, aangezien dit een hoop tijd en moeite kan schelen.

 

Uitbesteden egaliseren

Wanneer u van plan bent om de vloer te laten egaliseren door een aannemer, dan is het eenvoudiger om een schatting te maken van de prijs. Natuurlijk liggen deze prijzen erg uit een, aangezien de verschillende factoren hier ook een grote rol spelen. Over het algemeen liggen de prijzen tussen:

  • Vanaf €9,- per m2 wanneer de structuur van de ruimtes uitstekend is en als er verder dus geen speciale afwerking gedaan hoeft te worden.
  • Met een maximum tot wel €25,- voor ruimtes met een lastige structuur die speciale afwerking nodig hebben.

 

Ervaringen met uitbesteden

Over het algemeen kiezen de meeste mensen voor het inhuren van een aannemer. Dit komt omdat bij simpele ruimtes €9,- per vierkante meter wordt betaald en dit weegt dus totaal niet op tegen uw eigen tijd en moeite. Ondanks dat het makkelijk lijkt om zelf een vloer te egaliseren, blijkt in de meeste gevallen het toch lastiger te zijn dan gedacht. Ook heeft u met een aannemer zekerheid dat het uiteindelijk perfect wordt afgerond en dat u er zeker van bent dat het 100% geëgaliseerd is.

Bij moeilijke ruimtes wordt er erg vaak gekozen voor het inhuren van een aannemer. Dit komt omdat er niet veel mensen beschikken over de expertise die nodig is om een lastige ruimte te egaliseren. Ook hier neemt het zeker wat kosten met zich mee, alleen u bent zeker van een optimaal resultaat.

Welke aannemer?

Welke aannemer wij adviseren is natuurlijk afhankelijk van uw woonplaats. Wij zelf hebben hele goede ervaringen met Schoofs Projectstoffering.nl en willen u graag aanraden om eens te kijken op hun website. Ze zijn gevestigd in Tilburg en hebben naast de scherpe prijzen ook zeer vriendelijke medewerkers!

RECENTE PROJECTEN